A technikus képzés a mérnökképzés előszobája a Dévaványai Középiskolában is

A technikus képzés a mérnökképzés előszobája a Dévaványai Középiskolában is

A középiskolánk a Dévaványai Középiskola egyre szorosabb együttműködést épít ki a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatika Karának Informatikai Intézetével.

Már két szakmai egyeztetésen vagyunk túl, ahol gyakorlati módszereket kerestünk arra, hogy a tehetséges tanulóinkat minél könnyebben át tudjuk vezetni a mérnökképzésbe, azaz betekintsenek az egyetemi képzésbe és felkészüljenek arra.

Ősszel így a gyakorlatban is belépnek a középiskolai képzésünkbe az egyetemi oktatók, első körben online formában tartanak szakköri foglalkozásokat informatika ágazatos tanulóinknak, illetve az érdeklődő diákok részére.

Fontos megjegyezni, hogy informatika szakos oktatóink számára is tartanak szakmai felkészítéseket, segítve ezzel például a projekt alapú oktatás hatékony megvalósítását.

Kiemelném, hogy a térségünkben csak a Dévaványai Középiskola csatlakozott az egyetemi együttműködéshez, mellyel biztosítani tudjuk a színvonalas technikusképzés mellett az egyetemi tanulmányokra való felkészítést is.

Földi Zoltán
igazgatóhelyettes