Félévet zártunk….

Félévet zártunk….

olyat, amilyet eddig  még soha….

De nem csak a digitális oktatás miatt, hanem azért is, mert

  • a kilencedikesek eddig életük során az első középiskolai értékeléseiket kapják a héten a kezükbe. Ez lehet jobb vagy sajnos rosszabb is, mint amire számítottak… Azonban mindenki számára a legfőbb tanács: „fel a fejjel, akár ilyen akár olyan, csak előre”!

A javítás érdekében a digitális oktatás idején is lehetőség van sok tanári egyeztetésre, akár a kontakt órákon, akár privát beszélgetésekben, akár a belső kiscsoportos gyakorlaton személyesen. Nagy fontos, hogy az osztályfőnöki vagy szakórán, vagy a helybeni eszközhasználat során egyeztessenek az oktatókkal, tanulási módszerekről, a napirend kialakításáról és egyéb dolgokról, ami csak segíteni fogja a javításokat.

  • a felsőbb évesek kitűzött céljukhoz már sokkal közelebb járnak,
  • míg a végzősök már az abszolút finisben.

Mindannyian egy cél érdekében dolgozunk: hogy minden diák megszerezhesse az általa választott, olyan piacképes szakmáját, amivel biztosított elhelyezkedése akár helyben, akár a környéken, akár távolabb is.

Sok sikert mindenkinek a további munkájához! A félév egy jelzés: mi az, amit eddig jól csináltam, abban csak így tovább; mi az, amiben változtatni szeretnék, ahhoz kitartást, erőt!

Tóth Erika