Teremszépségverseny DOM idején?!

Teremszépségverseny DOM idején?!

Van akinek hiányzik, van akinek nem….. mármint az iskola…

A tanulás, a dolgozatok nem biztos, de kétségtelen, hogy a barátok, a társaság, a közösség igen.

Vagy azok az események, amelyek ilyenkor a naptári év végén betöltik az iskolai falait:

az adventi gyertya-gyújtás, a feldíszített karácsonyfa, a karácsonyi műsor, az osztály Mikulás vagy karácsonyi meglepetések…

Ha személyesen nem is lehet, azért találunk olyan formákat, amikkel bár nem teljesen pótolhatjuk, de azért átéljük ezeket az alkalmakat.

Így a kollégisták nevében az egész iskolát üdvözölve kívánt békés adventet az első gyertyát meggyújtva Borsós Mária, kollégiumvezetőnk. Az ablakok is téli díszbe öltöztek, bár benn, a kongó csendben a díszek ellenére az igazi hangulat hiányzik….

A karácsonyi műsor, a köszöntés is csak a neten keresztül történhet, viszont: az év utolsó tanítási napjának kedvenc színfoltja, a teremszépségverseny eredmény-hirdetésére azért sor kerül.

Hogyan? A 9. B osztály festő tanulóinak és oktatóiknak, Kónya Andrásnak és Váradi Tibor tanáruraknak, a megszervezett belső gyakorlatnak köszönhetően a 6. tanterem teljesen új színekbe öltözött. Mindaz a melegség, odaadás, odafigyelés, ami a karácsonyt Karácsonnyá teszi, az beköltözött az utóbbi hetekben ide, s ennek eredménye egy csodásan megszépült és megújult tanterem lett, ami készen, fantasztikus színekkel várja vissza majd a többieket.

S (bár ez a karácsonyi meglepetés része is lehetne) elmondom, nem ez az egyetlen ilyen terem… hogy melyik osztályé a másik? Ez maradjon meglepetés…. a jövő évre.

Ugyanúgy, mint a terem-szépségverseny fődíja, a torta, ami az első, újra személyes oktatási napon várja a méltán dicséretes csapatot!

Köszönjük szépen, fiúk!

 

Tóth Erika igazgató