DOM, portfólió, ágazati vizsga….

DOM, portfólió, ágazati vizsga….

Ezek a fogalmak rövid idővel ezelőtt még teljesen idegenül hangzottak a kilencedikes diákok körben.

Mára azonban már ügyesen, rutinosan győzik le a fel-felbukkanó, hol technikai, hol tudásbeli akadályokat a digitális oktatási munkarend (DOM) idején. A korábbiakhoz képest sokkal egységesebb rendszerek használatát, mint a KRÉTA DKT és Teams applikációkat akár telefonról, akár táblagépről vagy laptopról a legtöbben profi szinten kezelik. Akiknél nehézségek mutatkoznak, ők sem maradtak magukra: hiszen az iskolai ügyeletet tartó tanárok segítségére az előzetes bejelentkezés és a járványügyi szabályok betartása mellett mindig számíthatnak. Aki számára ez sem megoldható (bejáró, távol lakó), azok számára papír alapon továbbítjuk a tananyagot.

A Teams rendszeren keresztül akár osztály, akár csoportos kontakt órák keretében azonnal elérhetőek az oktatók és osztálytársak is, tisztázhatók a tananyaggal kapcsolatos nehézségek, s mindig van lehetőség beszélgetésre, társalgásra is….

A belső gyakorlatok részben online, részben (szigorú szabályokat betartva) személyes jelenléttel zajlanak. Ekkor van lehetőség a diákok számára rendezni a saját magukat, eddigi munkájukat, szakmai indíttatásukat bemutató portfóliójukat is. Ezen anyagok bemutatása lesz majd a tanév zárásakor lebonyolításra kerülő ágazati vizsga egyik feladata. A kereskedelmi értékesítők és festők az idei tanévben vizsgáznak kereskedelmi, illetve építőipari ismeretekből. A fodrászok, informatikusok és kisgyermekgondozók pedig szépészet, informatika és szociális ágazati vizsgát tesznek majd 10. osztály végén.

További jó munkát és tanulást minden kilencedikes és felsőbb éves diákunk számára:

Tóth Erika igazgató