Mozgalmas szeptember….

Az új tanév több új pályázati lehetőséget hozott iskolánk számára.

Az „Esély otthon” program keretében a 10. és 11. évfolyamos fodrászok, vendéglátósok és számítógép szerelők vesznek részt pályaorientációs, szakmai és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő tréningen szeptember, október és november hónapokban.

A pályázat célja a fiatalok helyben maradásának elősegítése.

Az önkéntesség fontosságáról, a közösségi szolgálat előnyeiről tartanak tájékoztatót szakgimnazistáinknak a Művelődési Ház szervezésében, kiemelve ennek rendkívüli hasznosságát városunk kulturális és közösségi életében.

Szeptember 15-én a Betakarítási Ünnepen kis kiállítással mutattuk be következő tanévre hirdetett szakmáinkat – őszi színekben. A színpompás hajfonatok mellett a vendéglátósok az előző tanév verseny-sikeréről készített tablón elevenítették fel a vetélkedő és a nyári gyakorlatuk pillanatképeit. Az informatikusok számítógép-belsőt „öltöztettek őszbe”, míg az eladók a csomagolási technikáikkal teremtettek őszi hangulatot. Szociális gondozóink az életük őszét töltő nyugdíjas szavakat idézve fordultak a mai fiatalokhoz és mutatták be szakmájuk szépségeit. Még a hegesztés is a legszínesebb évszakra utalt szőlőfürtök formájában.

Szeptember 21-én az Autómentes Nap keretében rendezett rajzversenyre neveznek a kollégisták, s több osztályunk vesz részt a délelőtti sport és ügyességi vetélkedőkön.

Természetesen a sok rendezvény és esemény mellett azért a tanulásé a fő szerep. Az év eleji ismétlések és felmérések helyét átveszik az első témazáró dolgozatok, gyakorlati beszámolók. Teljes gőzzel indult el új tanévünk…..