Tanévnyitó 2020

Az idei tanév a megfelelő vészhelyzeti intézkedések szerint átalakított tantermekben és közös iskolai tereken indult a helyi középiskolában.

A három szintes, nyáron megújult aulában zajlott a tanévnyitó ünnepség, a földszinten a legfiatalabbak, a 3 éves képzésben tanuló festők és kereskedelmi értékesítők (a régi eladó szakma új neve), illetve a technikusok: a fodrászok, informatikusok és kisgyermek-gondozók.

Szó szerint felnéztünk az ünnepség idején az első és második emeleten tartózkodó felsőbb évesekre: a 10. évfolyamos pincérekre, számítógép-szerelőkre és eladókra, a 11. éves fodrászokra, informatikusokra és a végzős eladókra, fodrászokra, vendéglátósokra.

A nyár folyamán megújult tanétterembe tervezett fogadás ugyan elmaradt, de szűk, családias keretek között búcsúztunk nyugdíjba vonuló kollégáinktól és köszöntöttük a fiatal munkatársakat. A testnevelést é angolt oktató B. Károlyt és a kollégiumi csapatot erősítő B. Dorotit. Az Ő munkába állása azért is nagy öröm számunkra, hiszen a tavalyi év után, ahol egy informatikus kollégát fogadtunk régi tanítványaink közül, most ő a második, aki iskolánkban végzett, s most már munkatársként dolgozik velünk.

Az ünnepség második részében köszönetet mondtunk azon dolgozóinknak, akik nyár folyamán végzett rendkívüli munkájának köszönve megújult, tiszta, modern környezetben kezdhetjük az új évet.

Az évnyitón vehette át Kardos Erika kollégánk az Emberi Erőforrás Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet a pályán töltött több, mint 40 éves munkája, vizsgáztatói és oktató-nevelő, illetve vezetői tevékenysége elismeréséül.

Minden diák és dolgozó nevében ez úton is gratulálok ehhez az országos szintű elismeréshez!

A megnyitó zárásaként, a Centrum 5 éves jubileuma alkalmából tervezett fa-ültetésre és a ballagásról áthúzódó végzős osztályok és a Farkas Ildikó Díjasok cserje-ültetésére az időjárási viszonyok miatt később, a tanév első napjaiban kerül majd sor.

 

Tóth Erika, igazgató