Robotika avagy a jövő technológiája Dévaványán

Kellemes karácsonyi meglepetésben volt része a Dévaványai középiskola diákjainak. Simon István Tamás a Gyulai Szakképzési Centrum kacellárja és Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes karácsonyi ajándékként a már meglévő és méltán népszerű robotparkot további LEGO Mindstorms Education robotkészletekkel bővítik.

A kancellár kiemelte, hogy a Dévaványai Középiskola eszközparkjának további fejlesztése napirenden van. A Gyulai Szakképzési Centrum kiemelten fontos feladatának tartja a fiatalok pályaválasztásának elősegítését azzal is, hogy a korszerű technológiák tanulását biztosítja a különféle szakképesítések elsajátítása során. Minden tagintézményünkben megteremtettük a robotika alapjait, LEGO robotjaink, melyekkel kellő számban felszereltük iskoláinkat ahhoz, hogy több csoportban is dolgozhassanak, osztatlan sikert arattak tanulóink és a pályaválasztás előtt álló leendő diákjaink körében.

Tanulóink digitális kompetenciáinak fejlesztése minden szakképesítés oktatása során – az adott szakma sajátosságainak megfelelő mértékben – stratégiai feladatunk, melynek alapfeltételeit megteremtettük. Diákjaink játékos formában szerezhetnek tapasztalatot az élvonalbeli ipari robotok programozásában és működtetésében. Tudatosan készülünk arra, hogy a fiatalok kreatív tudására és széles körű információtechnológiai ismereteire támaszkodva új dimenzióba helyezzük a Gyulai Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények fejlődését. Erősítjük azt a gazdaságfejlesztési irányt, ami a szakképzést választó diákok hosszú távú jövőjét meghatározhatja – fejtette ki gondolatait Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes.

Az ajándékokért és az egész év folyamán zajló folyamatos fejlesztésekért Tóth Erika, tagintézmény-vezető fejezte ki köszönetét a Gyulai Szakképzési Centrum vezetősége felé.

Az éppen Mikulás-napi jelmezbe öltözött DÖK képviselők örömmel vettek részt a karácsonyi ajándék-kicsomagolás előzetesben, s minden diák kíváncsian várja az elkövetkező informatika és szakmai órákat, ahol közelebbi ismeretséget köthetnek az érdekes, kreatív, egyéni ötleteknek helyet adó új technológiával.