Roadshow 2019

Idén is ellátogattunk a környező települések néhány általános iskolájába az előző tanév tapasztalatai alapján. Ismét nagy lelkesedéssel fogadtak bennünket az általános iskolások, hiszen több olyan szakmát is be tudtunk mutatni, mellyel kiegészítettük a helyi, környéki középiskolák pályaválasztási kínálatát.

Mivel a meglátogatott iskolák nagy részében nem tudtunk pályaorientációs napon részt venni, ezért a nagy szünetekben mutattuk meg szakmáinkat a tanítási rendet nem zavarva. A tanórák közötti időszakban folytattuk utunkat a sorra kerülő iskolába, hogy megfelelően előkészítve várjunk minden érdeklődőt. A szakmákat 2-2 diák képviselte, akik érdekesen, hitelesen és felelősen tudták az elsajátított gyakorlati tudásukat prezentálni. Minden helyszínen nagy sikert arattak a tanulók látványos bemutatói, amely nem kis kihívást jelentett a szakma képviselőinek, hiszen a tanult szakmájuk lényegét kellett összesűríteni egy-egy szünetnyi időre.

November végén és december elején két körúttal eljutottunk a gyomaendrődi, a mezőtúri, a kisújszállási általános iskolák mellett a körösladányi, szeghalmi, vésztői, okányi, csökmői 7. és 8. osztályos tanulóihoz.

A mozgalmas és fárasztó utat kárpótolta az a lelkesedés, érdeklődés mellyel minden helyszínen feltöltődtünk, s ez is biztosíték arra, hogy jövőre is megszervezzük szakmabemutató Roadshow-t. Köszönjük az általános iskoláknak, hogy lehetővé tették tanulóik számára szakmáink, képzési kínálatunk bemutatását, mellyel segíthettük a szakmaválasztásukat.

Földi Zoltán