KÖZÉPISKOLAI HÍREK

  1. szeptember 3-án jubileumi tanévnyitót keretében tartottunk iskolánkban.

Az elmúlt 20 év eseményeire, fordulópontjaira kiállítással, iskolatörténeti TOTÓ-val emlékeztünk. A kiállítás anyagából és az új tanév során rendezett eseményekről 2019-ben történeti kiadványt jelentetünk meg, megemlékezve a jelenlegi épület avatásának 20. és a dévaványai szakképzés 110. évfordulójáról.

A tanévnyitót megtisztelte jelenlétével Valánszki Róbert, polgármester úr, Kiss Károly alpolgármester úr, iskolánk volt igazgatói: Csatári Terézia, Dr. Ágoston Sándor és Petri János és egykori, jelenleg boldog nyugdíjas éveiket töltő volt munkatársaink. Farkas Ildikó díjas diákjaink közül ellátogatott hozzánk Liker Jakab és Gönczi Orsolya. Sokan sajnos munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tudtak velünk ünnepelni, de meleg szeretettel írt üdvözlő sorokban gratuláltak az évfordulóhoz.

Centrumunk főigazgató helyettese, Jancsurák József a kiemelkedő szakmai és közösségi munkájáért Centrum emlékplakettet és oklevelet nyújtott át Gellai Zoltánné és Dr. Laczóné Kiss Ágota fodrász oktatóinknak.

 

GELLAI ZOLTÁNNÉ és DR. LACZÓNÉ KISS ÁGOTA

iskolánk fodrász szakképzésének kezdetétől aktívan kapcsolódnak be a képzés fejlesztésébe, neves képzőhelyeken szerzett ismereteiket és tapasztalataikat építik be mindennapi munkájukba és biztosítják, hogy a helyi szakképzés vezető szakmája a fodrász legyen, melyet a megyei után országos, illetve az utóbbi évek munkájának köszönhetően nemzetközi szinten is elismernek és számon tartanak.

 

A kiváló munkájukat értékelik már a kezdeti évektől indulóan a különböző gyakorlati versenyeken.

Először megyei, illetve térségi szinten: Békéscsabán, Orosházán, Hódmezővásárhelyen.

Majd országos és nemzetközi mezőnybe is kilépve: Nyíregyháza, Miskolc, Budapest: Magyar Bajnokság helyszínekkel, Magyar Bajnok címet elnyerve,

évadonként 10-20 dobogós helyet és számtalan különdíjat elérve teszik ismertté Dévaványa nevét, iskolánkat szerte az országban és a nemzetközi fodrász szakmai életben, immár második éve a párizsi fodrász világbajnokság meghívottjaiként is.

 

Munkájukat, eredményeiket, módszereiket több országos szaklap, megyei kiadvány méltatja. Az IKON országos stílus és divatmagazin két alkalommal is ismertette munkájukat, illetve a dévaványai fodrász-képzés egyediségét.

 

Szépészeti szakmai tevékenységük mellett kiemelkedő az iskolai munka különböző területein is részt-vállalásuk:

  • az országos kompetenciamérés helyi koordinátori, szervezői feladatait évek óta ők látják el,
  • iskolai rendezvényeink dekoratőrei: páratlan fantáziájuk és kézügyességük garancia arra, hogy ezeket az eseményeket csodás környezetbe varázsolják, és így minden résztvevő számára az adott program egyedi, egyszeri, megismételhetetlen emlékké válhasson.
  • nevelési téren külön figyelmet szentelnek a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulóknak. A modellkedésre meghívással, az egyéni beszélgetésekkel és tanácsokkal segítik ezen tanulók hátrányainak csökkentését, növelik a másokkal szembeni elfogadást, megértést, mintaadást. A szakmák közötti közösségépítés, a közös munka és felelősségvállalás mintaértékű csoportjaiban.
  • táncpedagógusok is: szalagavatós rendezvényeink keringőin csodálhatjuk évről évre az általuk betanított koreográfiákat.

A helyi, városi és térségi rendezvényeken rendszeresen és aktívan képviselik iskolánkat, civil szervezetek meghívásainak is szívesen tesznek eleget.

 

Az iskola valamennyi dolgozója és tanulója nevében gratulálunk elismerésükhöz és további sok sikert, lelkes diákokat és kimagasló verseny- és vizsga-eredményekben bővelkedő éveket kívánunk mindkettőjüknek!

 

                                                                                              Tóth Erika, igazgató