FODRÁSZVIZSGA – három az egyben…..

Három az egyben ….no, nem kávézásban, hanem vizsgán!

Orosháza, Szarvas, Dévaványa: három végzős fodrász-csoport és egy vizsgahelyszín: Dévaványa.

A májusi írásbeli szakmai vizsga után június első napjaiban a dévaványai fodrász tanműhely és az iskola szakképzési épületrésze is benépesült az egyik legösszetettebb, legtöbb feladatot tartalmazó fodrász gyakorlati vizsga idején.

14 vizsgázó, közel 50 modellje és kísérőik, segítőik közreműködésével, oktatóik szervezésében zajlott le Palkóné Zámbó Edit, Cseh István és Zsiros-Szántó Kata vizsgabizottsága előtt a két napon át tartó megmérettetés.

A gyakorlati feladatok kivitelezése 8 órát vett igénybe: a férfi (borotválás, klasszikus és modern frizurák) és női részek (vágások, festés, frizura-, dauer- és kontykészítés) a fodrászat minden elemét átfogva.

A második nap szóbeli vizsgarésze után megszülettek a minősítések. Mint minden vizsgán most is ez csupán egy adott helyzet teljesítményét értékelte, nem feltétlenül tükrözte hűen a felkészülést, de a rengeteg gyakorlás, odaadás, az oktatókra figyelés minden esetben meghozta gyümölcsét: a vizsgabizonyítványt.

Zárásként a vizsga elnöke, Palkóné Zámbó Edit kiemelte a folyamatos képzés, továbbképzés, az új trendek, a versenyek, a folyamatos megújulás fontosságát, amit tanulmányaik alatt oktatóiktól a diákok folyamatosan megtapasztalhattak.

Köszönjük a vizsgabizottság munkáját, sok sikert minden végzettnek szakmájában és boldogságot személyes életében.

                                                                                                                      Tóth Erika, igazgató