Sűrű program, nagyon jó!

A GYSZC Dévaványai Középiskola kollégistáinak igen sűrűre sikeredett az elmúlt néhány hét. A mindennapi teendőik közé beékelődtek olyan programok és események, amelyek sok tapasztalattal és élménnyel gazdagították őket. A teljesség igénye nélkül- szeretnék megemlíteni néhányat ezek közül.

Április első hetében a „Kis érettségi” és a „Próba szakmunkásvizsga”okozott „Nagy riadalmat” a végzős diákok között. Elmondhatják, hogy sikeresen eleget tettek eme kihívásnak, s szerencsére nagyobb volt a riadalom füstje, mint a lángja. Ennek alapfeltétele a rendszeres tanulás volt! Ezek a „Próba vizsgák, és Kis érettségik”, mind azt a célt szolgálják az évek folyamán, hogy felkészítsék a tanulókat a vizsgaszituációkra. Ez a gyakorlat szemlélteti, hogy mi vár majd rájuk, s ennek egyik pozitív hozadéka, hogy az „Izgulás faktor” a célegyenesben minimálisra redukálódik.

A Költészet napja alkalmából a tanulóknak lehetősége nyílt arra, hogy a számukra kedves verseikből egy-egy részletet kiemelve a faliújságon bemutassák azt, az intézmény többi tanulójának.

A „Szakmák éjszakája” program késő délutánjának, valamint esti- történései nem érintették a kollégium lakóit közvetlenül, de a délelőtti programok és az előkészítő munka annál inkább, ovis látogatóink nagy örömére.

A Föld Napja iskolai plakátját a kollégista diákok készítették nagy odafigyeléssel és szorgalommal. Ez kiindulási alapját szolgáltatta az intézmény témahetének. Itt a szakmák / tanulócsoportok / tantárgyak a „Környezeti fenntarthatóság” témáját feszegették szakmájuk lehetőségei szerint. Ezeket a gondolatokat „Plakátra vetették” s ezek, az iskolai faliújság segítségével szólnak a nézőhöz.

A helyi rendőrség századosa előadást tartott „A technikai eszközök biztonságos használata”-ról. Ezzel kapcsolatban tanulságos, praktikus információkat kaptak a kollégista tanulók, olyanokat, amelyek a mindennapjaikat érintik.

Mind ezek után még színházlátogatásra is maradt idő. A békéscsabai Jókai Színház vígjátéka szerzett sok nevetéssel és jókedvvel teli perceket a gyerekeknek.

A nevetés még el sem halt, de már következett a „Bolondballagás”, az iskola feldíszítése, és a Ballagás…

Nagy Éva kollégiumi nevelő