FODRÁSZ ÉREM ESŐ……ÚJRA

2018. március 25-én fodrászaink újabb sikereket értek el Magyarország jelenleg legnagyobb szépségipari rendezvényén, a Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő és építő Bajnokságon Miskolcon.

„A versenyt, melyet 16. alkalommal szervezte meg a Borsod Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hajas László mesterfodrász a fodrász szakma fellegvárának nevezte.

A neves szakember is ott volt Miskolcon. Meglátása szerint minőségi szervezés és magas színvonalú versenymunkák jellemzik a Kézműves Kupát. Úgy fogalmazott: ezek a versenyek éltetik a szakmát, hiszen az ilyen alkalmak szorgalomra, alázatra, fegyelmezettségre és a szakma tiszteletére tanítanak. Akik versenyeznek, azok rutint és gyakorlati tapasztalatot szereznek a szakmai kapcsolatok és ismertség mellett. – tette hozzá Hajas László.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke a verseny kapcsán kiemelte: a magyar szakképzésbe gyerekek kellenek, akiknek a megnyerésére ez a verseny az egyik legjobb eszköz, hiszen itt élőben láthatják hasonló korú társaikat, azt, hogy milyen tudással, kreativitással, és hozzáállással végzik a feladataikat. – A Kézműves Kupa egy nagyon jó promóció arra, hogy a magyar szakképzést, és a miskolci szakképzést népszerűsítsük – húzta alá.”

forrás: minap.hu

Fodrászaink évek óta rendszeres résztvevői e megmérettetésnek, s évről évre kiemelkedő sikereket érnek el több kategóriában is.

Az idei év rendkívüli eredménye, hogy a tanulói fonás kategóriában kilencedikes diákunk, Hajdú Bálint utasított maga mögé mindenki mást, s ért el I. helyezést.

Ugyanezen verseny-szám felnőtt kategóriájában a dobogó két legfelső fokát foglalták el a dévaványai diákok, Hülvely Zita I. és Surányi Alexandra II. helyezést értek el.

A Marcell vízhullám kategóriában szintén dobogóra léptünk: II. helyezett lett Bodóczki Fruzsina.

Volt diákunk, Szakálos Fanni, iskolánk volt tanulója, aki Facebook oldalán a következőket írja:

„Kézműves Kupa 2018.

Hajtetoválás (felnőtt): III. hely

Férfi full fashion (felnőtt): III. hely

Köszönöm mestereimnek, Gellai Zoltánnénak és Dr. Laczóné Kiss Ágotának a bíztatást, a sok tanácsot és segítséget.”

Oktatóink, Gellai Zoltánné és Dr. Laczóné Kiss Ágota hosszú évek óta készítik fel tanulóikat különböző versenyekre: a folyamatosan megújuló trendeket követve állnak ők is szakmájuk csúcsán, s nem csupán szakmai fogásokat, készségeket adnak tovább diákjaiknak, hanem lelkileg is felkészítik őket a versenyek kihívásaira. Legyen szó néha nem a tervek szerint sikerült munkáról, a versenydrukk okozta csúszásról akár a szigorúan mért versenyidőben akár a követelményekben. Vagy akár a sok siker bódulatáról: hogy minden egyes alkalommal, minden elért gyönyörű eredmény ellenére is a következő megmérettetésre kellő alázattal, odaadással, fegyelmemmel készüljön fel a versenyző.

Őszinte csodálattal és elismeréssel mondunk köszönetet az oktatóknak felkészítő munkájukért, a diákoknak törekvéseikért, szorgalmukért, a családok támogatásáért, a Gyulai Szakképzési Centrum nevezési és utazási költség támogatásáért.

Tóth Erika, igazgató