Párizsban járt az ősz…

Iskolánk végzős diákjai nem csak a magyar és többi kötelező tárgyból készülnek az érettségire, s idézik Ady Endre mellett a többi érettségi témakört.

Az elmúlt hetekben nagyon sokszor emlegettük együtt Párizst, s nem csak az ősz kapcsán, hanem a fodrász-világbajnokság helyszíneként.

E hatalmas versenyre látogathatott ki a magyar delegáció tagjaként oktatónk, Gellai Zoltánné is.

Mind a munkatársak, mind a diákok szünet nélkül faggatják azóta is a nemrég hazatért kolléganőt, aki sokat mesél élményeiről.

„A Békés Megyei Iparkamara jóvoltából részt vehettem egy négy napos párizsi kiránduláson. Az utazásunk célja az itt megrendezésre kerülő Fodrász Világbajnokság megtekintése volt, ami egy nagyon rangos fodrász esemény.

Szakmailag ez egy óriási lehetőség volt számomra, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva értem haza. Igyekszem átadni az ott szerzett újdonságokat a diákjaimnak és munkám során felhasználni azokat az inspirációkat amelyeket ott láttam. Nagyon sok fotót, videót készítettem viszont azokat a látványokat, élményeket még így sem tudom igazán átadni. Azt a csillogást, pompát, frizura költeményeket látni kellett és megélni. Szakmánk képviselői a világ minden tájáról jelen voltak. Óriási élmény volt látni ezeket a munkákat, nem lehetett betelni velük. A verseny két napig tartott, ahol a férfi, női, konty frizurák a hétköznapitól az extrém kategóriáig megjelentek.

A világbajnokság legnagyobb élménye az volt számomra, hogy a helyszínen szurkolhattam magyarként a magyar versenyzőknek.

A két napos verseny mellett jutott időnk Párizs nevezetességeinek megtekintésére és megismerkedhettünk a francia konyha jellegzetes íz-világával is.

Szeretném megköszönni az Iparkamara vezetőségének, hogy lehetővé tették számomra,ez a négy nap egy örök emlék marad.”                                               Gellai Zoltánné, szakoktató

A rendezvényen készült fotókat láthatják és hallhatják a személyes beszámolót is az érdeklődők első nyílt napunkon: 2017. október 27-én, pénteken, ahová hívjuk és várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket.