Érettségi 2017

,,mondottam ember küzdj és bízva bízzál”

Madách Imre szállóigéje remek útravaló a diákoknak az érettségihez vezető úton.
2017.június 19-én és 20-án teljesítettük ezt a küzdelmet. Az írásbeli vizsgák már májusban kezdetüket vették. A humán tantárgyak mellett szakmai írásbeli megmérettetésen is túlestünk. Születtek erős és gyenge eredmények. Az írásbeliket követte a ballagás, majd az 1 hónapos felkészülés a szóbelikre. Ezen idő folyamán konzultációkat tartottak oktatóink, kik segítettek felkészülni a vizsgán kialakuló stresszhelyzet kezelésére; a témakörök szóbeli felépítésében.

Június 19-én reggel 8 órakor kezdetét vette az érettségi szóbeli vizsga. Az elnök asszony ismertette a számonkérés menetét, orvoslati jogainkat, illetve a feleletek közötti pihenési lehetőségeinket. Ezt követően ötösével vizsgáztunk. A tétel kihúzása után 30 perc állt rendelkezésünkre a kidolgozáshoz. Elsőként idegen nyelvvel kezdtünk, majd magyar nyelv és irodalommal, történelemmel, szakmaival, illetve szabadon választott tantárgyakkal folytattuk.

Mindannyian remegő hanggal és kézzel ültünk le rég ismert tanáraink elé. Viszont ez a félelem hamar feloldott.

Június 20-án délután kikaptuk érettségi bizonyítványunkat, illetve szóbeli feleletünkért járó dicséreteket.

Ezúton is szeretném megköszönni az érettségi vizsgát kísérő szülőknek, hogy segítettek és támogattak minket a megmérettetés napján is iskolánkban. Az osztály nevében köszönöm az osztályfőnök és az iskola tanárainak és vezetőségének 4 éves munkáját!

A következő érettségiző osztálynak Weöres Sándor idézetét szánom, mellyel motiválni kívánom őket a sikeres érettségi fele:

,,Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra…”

Bakó Doroti Anita