SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZINTVIZSGA

Március 22-én tíz tanulónk mutatta be elsősegély-nyújtási és szakmai ismereteit, készségeit a szociális gondozó és ápoló szakmában Dolozim Emese elnök asszony és Kis Jánosné szakoktató vizsgabizottságában.

A diákok a gyakorlati feladatok mellett a vizsgán szép szóbeli feleleteket adtak és írásbeli feladatlapot is töltöttek ki. Újraélesztés, égések, törés, félrenyelés-fulladás ellátása szerepelt a gyakorlati teendők között, míg írásban a mai népbetegségek, ápolási-betegellátási teendők leírása szerepelt a megoldandó feladatok között.

A tanulók a vizsgához méltó komolysággal álltak, a baleset- és munkavédelmi előírásoknak megfelelő öltözetben és eszközöket használva teljesítették a követelményeket. Mindannyian igyekeztek tudásuk legjavát adni, hiszen a sikeres szintvizsgát követően lehetőségük nyílik tanulószerződés megkötésével külső gyakorlati helyeken, már „élesben”, valós helyzetekben is alkalmazni ismereteiket, bővíteni tudásukat.

A szorgalmas felkészülés, az igyekvő hozzáállás meghozta méltó eredményét, a vizsga átlaga: 4,6 lett. Köszönjük a felkészítő pedagógusok lelkiismeretes munkáját, a felsőbb éves szociális gondozó diákok segítségét a vizsga lebonyolításakor.

                                                                                              Tóth Erika, iskolai képviselő