Egészségnap – legyen minden nap

2017.március 6-án kicsit felborítottuk a napirendünket a kollégiumban. Nem véletlen, hogy most jutott eszünkbe, egészségnapot tartani. Hiszen, március köszöntött ránk az első ígéretes tavaszi hónap. Nem csak a természet újul meg ilyenkor, hanem bennünk is kialakul az igény egy kis felfrissülésre.

 Egészségnapot szerveztünk. bevásároltunk sok finom zöldséget, gyümölcsöt. Amit a lányok felszeleteltek, majd csodaszépen elhelyezték egy tányéron a sok finomságot. Így vártuk iskolánk védőnőjét, Kati nénit.

Igazán érdekes beszélgetést folytattunk. Az egészségről, az egészséges életmódról szólt a társalgás. Viszont másként, más, új oldaláról közelítettük meg a témát.

Beszéltünk a pozitív szemléletről, a homeopátiáról, különféle élettani összefüggésekről. Sok kérdés merült fel, amire nagyon érdekes válaszokat kaptunk. Jóleső beszélgetés volt.

Majd egy totót töltöttek a ki a gyerekek. Az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdések között keresték a helyes válaszokat.

A legtöbb jó választ adó kollégista szőlőt és epret kapott ajándékba, amit megosztott társaival. Ebből is látszik, milyen jó kis közösség vagyunk.

A napot csodálatosan jó hangulatú zumbával zártuk. Ekkor már Molnár Tünde tanárnő és kisfia is csatlakozott hozzánk.

 Takács Erika mozgatta meg a kis csapatot. Köszönjük!

Mivel is zárhatnánk egy ilyen napot? Gyönyörű szép, színes gyümölcssalátával, amit a kollégista lányok készítettek.

 Egészségünkre!

Borsós Mára   nevelő tanár