Ritka, mint a …. rajz érettségi

image001Rajzok, portfolió különböző technikájú és témájú alkotásokból, művészettörténet, műalkotás elemzés – a legfontosabbak azon feladatok közül, amellyel két diákunk készül a rajz- és vizuális kultúra érettségire.

Az írásbeli vizsgarészek zárásaként május 17-én délután zajlott a rajz írásbeli feladatlapok megoldása: a sokoldalú színes melléklettel illusztrált kérdések megválaszolására, a fogalmi és esszé jellegű megoldást kívánó részek kitöltésére, kifejtésére 180 perc állt a vizsgázók rendelkezésére, melyet lelkiismeretesen kis is használt mindkét diák.

A vésztői iskola rajz szakos pedagógusa, Szegediné Kutasi Emma tanárnő felkészítő munkájának köszönhetően elkészült portfolió alkotások kiállítását, bemutatását külön érdeklődéssel várja majd az egész vizsgabizottság a szóbeli feleletek idején június 16-án és 17-én.

Miért éppen rajz érettségi?

A rajzolás szeretetét, igényes munkák készítését, a munkából adódó elégedettség örömét már 9. és 10. osztályban megtapasztalták a diákok Gönczfalviné Szabó Éva tanárnő rajz órái során.

Köszönjük mindkét pedagógus lelkiismeretes munkáját, hogy e ritka tárgy színesítheti idén érettségi vizsgáinkat.

Tóth Erika, igazgató

image002